Jag tog mitt gamla recept på smörkola och slängde i lite kanel, det blev en ny favorit här hemma. Jag hade kanelstänger i koket men det går ju lika bra att bara ha krydda istället, tror att en msk malen kanel blir bra då istället.

Kanelkola

}

ca 40 min

massor av kola

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 dl grädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 kanelstänger
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 msk malen kanel 

Gör så här:

  1. Smält smöret och bryn det.
  2. Lägg i resten av ingredienserna och koka upp under omrörning.
  3. Koka till 123 grader för lagom mjuk kola, varmare om du vill ha lite hårdare.
  4. Fiska upp kanelstängerna och häll i en ugnsform medbakplåtspapper.
  5. När det svalnat skär du i lagom stora bitar och lindar in i smörpapper.

TIPS: smörj kniven med lite naturell olja så är det lättare att skära

VARNING: dom är farligt goda, ät inte för många…

Andra recept på kola

Kommentarer

2 Kommentarer

  1. Sofia Jakobsson

    Jättegott! Jag hade i ingefära i min kola 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.