Jag fick ju vara en av dom första att testa Smakbox med massa trevliga saker i och en av grejerna var ingefärspulver, väldigt bra när man ska baka.

Med äggvitorna som blev över från helgens bearnaise vispade jag ihop en maräng smaksatt met ingefära, jag tänkte använda marängen till en dessert i helgen, mer om den kommer när jag gjort den.

Ingefärsmaräng

Det här receptet på maräng fungerar bäst att breda ut på en plåt och sedan bryta, vill man kunna spritsa den kan man lägga till en del florsocker för att göra den tjockare. Jag använder en del av vardera äggvita, socker och florsocker och allt i vikt.

Jag hade två äggvitor som vägde 54 g och vispade ihop med 54 g socker för att sedan vnda ner 54 g florsocker.

Självklart behöver man inte ha i ingefärspulver i den här, smaksätt som du vill, t ex citronzest eller vaniljpulver.

10 + 60 min

1 plåt

Ingredienser

1 del av varje, t ex
50 g äggvita
50 g socker
50 g florsocker

1 tsk ingefärspulver

Gör så här

  • Sätt ugnen på 100 grader.
  • Vispa äggvitor och socker till en maräng, när du kan vända skålen upp och ner är den färdig.
  • Vänd ner florsocker och ingefärspulver.
  • Ta en ugnsplåt som du lägger upp och ner med ett bakplåtspapper på och bred utmarängen till ett tunt lager.
  • Kör i nedre delen i ugnen i 1 timme.
  • Bryt isär till bitar och dekorera en dessert med det.