Idag blev det fylld fläskfilé till middag, enkelt och gott.

Starta först grillen, ca 175 grader indirekt.

Jag hade i parmaskinka, mozarellaost, soltorkade tomater och färsk timjan, men man kan ju fylla med nästan vad som helst.
Det är bara att skära upp filén och platta/banka ut den så platt som möjligt och sen fylla den, rulla sedan ihop den och linda steksnöre runt så att den håller ihop.

Fylld fläsfilé

Till det här gjorde jag ugnsrostade potatisar, till det funkar typ vilken potatis som helst, den här köpte jag små delikatesspotatisar.

Jag använde 450 gram potatis som man lägger i en ugnssäker form, sen sticker man hål i skalet med en gaffel så att dom inte spricker i ugnen, och på med ca en halv till 1 dl  olivolja och salta med flingsat. In i ugnen på 215 grader i ca 60 minuter, man kan öka temperaturen sista kvarten för att få mer färg.

Ugnsrostad potatis

Filén grillar man helst men det fungerar lika bra i ugnen.

Grilla först en snygg yta på den över glöden och lägg den sedan på andra sidan gallret där det inte är någon glöd och kör till den har 67 grader innertemperatur, då är den perfekt.

Låt den sedan vila ca 10 minuter innan servering

Grillad fylld fläsfilé

Under tiden köttet ligger på grillen kan man göra rödvinssåsen om man inte gjort den tidigare.

Rödvinssås

Här är ett recept på en enkel och snabb rödvinssås

Ingredienser:
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
0,5 msk olivolja
1 dl vatten
3 dl rödvin
1 msk kalvfond
25 gram smör
maizena majsstärkelse
svartpeppar

Gör så här:

  • Hacka schalottenlöken och vitlöken och fräs det med svartpeppar i olivoljan.
  • Häll i vatten, rödvin och kalvfond och koka i 5 minuter.
  • Red av med majsstärkelse och puttra ett tag till.
  • Tillsätt smöret och rör runt tills det löst sig.

Fylld fläskfilé

Servera med rödvinet som blev över efter såsen.