Kycklingcurry är en väldigt god kycklingrätt, ska man göra den ordentligt så kokar man en hel kyckling och gör fond och sånt, men ibland har man lite bråttom och då är den här kanon, den är väldigt enkel och går fort.

Här har jag använt minutstrimlor från Kronfågel som jag fick testa för att spara tid, väldigt smidigt.

Men är du sugen på att testa göra en ordentlig så kolla mitt recept här på currykyckling, då får man dessutom en massa kycklingfond att frysa in.

Kycklingcurry

25 min

3-4 port

Ingredienser

500 g minuttstrimlor
2 msk smör

3 dl grädde
4 dl grönsaksfond
2-3 msk curry
salt och vitpeppar

ris

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Hetta upp en panna med olja och stek kycklingstrimlorna så dom blir genomstekta, salta och peppra, ställ åt sidan.
  • Ta en kastrull och fräs på smöret med curryn en stund, häll sedan i fond och grädde, låt småputtra i ca 10 minuter.
  • Red eventuellt av med maizena om du vill ha tjockare sås.
  • Häll i kycklingstrimlorna och rör om, smaka av med salt och vitpeppar.
kycklingcurry