Biskvier är nog min favorit bland kondisbakverken, Tar ofta biskvi om jag ser att dom är bakade på caféet när jag fikar. Här har jag testat att baka egna daimbiskvier, man kan ju göra så många olika smakkombinationer när man bakar biskvier, smaksätt smörcremen med typ vad som helst.

Vad skulle du vilja ha för fyllning i biskvierna?

Daimbiskvier

När man bakar daimbiskvier så är det bara att hacka ner daim i smörcremen, hacka väldigt fint bara för det är lite klurigt att få det snyggt annars som ni ser på mina, jag hackade lite för grovt.

Ingredienser

200 g mandelmassa
½ dl strösocker
1 st äggvita

150 g rumsvarmt smör
1½ dl florsocker
1½  dubbeldaim
1 tsk vaniljsocker
1 st äggulor

200 g mjölkchoklad (gärna med daim)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan och blanda med äggvita och socker, till en klibbig smet.
  3. Gör ca 20 st småklickar på en plåt med bakplåtspapper, enklast är om man spritsar smeten, försök platta till dom lite med en fuktig sked.
  4. Kör i ugnen ca 15-20 minuter, dom ska vara gyllenbruna. Låt dom svalna.
  5. Vispa ihop rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en kräm.
  6. Hacka daimen fint och rör ner i smörcremen.
  7. Toppa bottnarna med krämen och kyl minst en timme.
  8. Smält chokladen i vattenbad eller i micron.
  9. Doppa biskvierna i chokladen och vrid runt dom lite.
  10. Förvara i kylen, det går även bra att frysa in.
daimbiskvier
daimbiskvier
daimbiskvier
Ja det va inte så lätt att få dom snygga som ni ser, hoppas det går bättre för er. Men sen spelar det inte så stor roll hur dom ser ut, huvudsaken är att dom smakar fantastiskt.
daimbiskvier

Vilket är ditt favoritbakverk?

Andra goda kakor

Kommentarer

8 Kommentarer

  1. Karin

    Jag älskar också biskvier! Absolut en favorit! Men jag vill ha dem traditionella med vanlig smörkräm eller med mild chokladsmak. En läskig upplevelse var när jag bet i vad jag trodde var en vanlig biskvi och sä smakade det mint…

    Svara
    • i Köket med Anders

      Ja helt vanliga är godast tycker jag med, päronbiskvi har jag provat nån gång och det va riktigt gott

      Svara
  2. Gunnar FN

    Oh, ser ju så gott ut! Tyvärr har jag dragit ner på det allra mesta av söta, kolhydratbomber, fast en sådan här till kaffet hade ju smakat. Annars är en budapest min absoluta favorit.

    Svara
    • i Köket med Anders

      Ja dom här är riktiga sockerbomber, jag borde dra ner iallafall lite på sånt jag med. Budapestrulle är gott det ?

      Svara
  3. Tess Mabon

    Mums!
    Receptet sparades raskt in i min Pinterestmapp Bread and Baking och skall prövas förr än senare….

    Svara
    • i Köket med Anders

      Va kul ? Pinterest har jag börjat lite med, måste bli bättre på det

      Svara
  4. Webbtanten

    Åh så gott! Jag är en sockergris och älskar när man kommer på ett café där de bakat biskvierna själv.

    Svara
    • i Köket med Anders

      Jag är också en riktig sockergris, men ska försöka dra ner lite på det, får nog bli efter jul, nu börjar ju julbaket ?

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.