*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Bagaren och kocken ***

Vit Chokladfudge, ungefär sån där fudge man brukar hitta i lösgodishyllan, den här är lite mjukare, men mycket godare, perfekt att göra till påskäggen.

 Vit Chokladfudge

Fudge är nog mitt favoritgodis, man kan ju göra så många olika smaker, men det här är min och min familjs favorit, med vanilj och vit choklad, ljuvligt goda.

Jag har tidigare i det här receptet haft i glykossirapen direkt innan koket men testade att ha i samtidigt som chokladen och det blev bättre och lenare godisar, så gör så istället om du testat det här receptet tidigare.

Glykossirap har man i så blir inte smeten så kristalliserad och grynig, men det blir lika gott med bara helt vanlig sirap också men ha i allt från början då istället. Kolla gärna på mitt klipp på YouTube nedanför när jag bakar fudgen.

40 min
ca 1,2 kg

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 5 dl socker
  • 1½ dl ljus sirap
  • ½ dl glykossirap (eller ljus sirap)
  • 1 st  vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver
  • 300 g vitchoklad, fint hackad
  • 75 g smör

Gör så här

  1. Häll i grädde, socker, sirap (ej glykossirap om du använder det) och fröna från vaniljstången samt stången (eller bara vaniljpulver om du använder det) i en stor tjockbottnad kastrull.
  2. Koka försiktigt upp till 120 grader, rör ofta, det bränner lätt fast i botten, jag har inte testat själv men tror att den kanske kan bli lite bättre om man kokar till ca 122 grader, jag ska testa nästa gång.
  3. När du har nått temperaturen tar du bort kastrullen från plattan och har i smör, glykossirap och chokladen som du har hackat eller rivit väldigt fint och rör om tills smeten blir jämn och slät, det brukar bli lite bitar av den vita chokladen kvar i men det gör inget.
  4. Häll upp i en bakplåtspappersklädd form (ca 20 x 30 cm) och låt det svalna i ett par timmar, kylen går bra.
  5. Skär upp i lagom stora bitar.
  6. Förvara i en burk i kylen, det fungerar även bra att frysa in.

 

Tips! (annonslänk)

Här hos Bagaren och kocken hittar du en likadan slickepott med inbyggd termometer som jag använder, riktigt smidigt när man kokar eget godis

vit chokladfudge
Koka upp till 120 grader
vit chokladfudge
Blanda ner chokladen och smöret och rör till en jämn smet
vit chokladfudge
Häll upp i en form och låt den svalna innan du skär upp
vit chokladfudge
Skär i lagom stora bitar och förvara i kylen, funkar även bra att frysa in

Tips på andra recept

Kommentarer

1 kommentar

  1. www.underpressure.se

    Det ser fantastiskt ut! Det receptet måste jag testa och försöka konvertera till elektronisk tryckkokare.

    Svara

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mjölkchokladfudge - i Köket med Anders - […] Vit chokladfudge […]
  2. Marknadsnougat - i Köket med Anders - […] Prova gärna något av mina andra recept på godis, t ex Vit chokladfudge […]
  3. Pepparkakskola - helt juligt god - i Köket med Anders - […] […]
  4. Chokladkola - i Köket med Anders - […] […]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.