Select Page

Vit chokladfudge

Vit chokladfudge

Vit Chokladfudge, ungefär sån där fudge man brukar hitta i lösgodishyllan, den här är lite mjukare, men mycket godare, perfekt att göra till påskäggen.

 Vit Chokladfudge

Fudge är nog mitt favoritgodis, man kan ju göra så många olika smaker, men det här är min och min familjs favorit, med vanilj och vit choklad, ljuvligt goda.

40 min

ca 1,2 kg

Ingredienser

5 dl grädde
5 dl socker
1½ dl ljus sirap
½ dl glykossirap (eller ljus sirap)
1 st  vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver
300 g vitchoklad, fint hackad
75 g smör

Gör så här

  • Häll i grädde, socker, sirap, glykossirap och fröna från vaniljstången samt stången (eller bara vaniljpulver om du använder det) i en stor tjockbottnad kastrull.
  • Koka försiktigt upp till 120 grader, rör ofta, det bränner lätt fast i botten, jag har inte testat själv men tror att den kanske kan bli lite bättre om man kokar till ca 122 grader, jag ska testa nästa gång.
  • När du har nått temperaturen tar du bort kastrullen från plattan och har i smör och chokladen som du har hackat väldigt fint och rör om tills smeten blir jämn och slät, det brukar bli lite bitar av den vita chokladen kvar i men det gör inget.
  • Häll upp i en bakplåtspappersklädd form (ca 20 x 30 cm) och låt det svalna i ett par timmar, kylen går bra.
  • Skär upp i lagom stora bitar.
  • Förvara i en burk i kylen, det fungerar även bra att frysa in.

Koka upp till 120 grader

Blanda ner chokladen och smöret och rör till en jämn smet

Häll upp i en form och låt den svalna innan du skär upp

Skär i lagom stora bitar och förvara i kylen, funkar även bra att frysa in

Tips på andra recept

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This