Select Page

Torkad ramslök

Nu börjar säsongen för ramslök lida mot sitt slut och jag tar mina sista blad och torkar dom i ugnen för att få lite torkad ramslök att ha som krydda senare i år.

Det kommer ett recept till med ramlök och det på olja, men den står och gosar till sig några dagar till innan den är färdig.

Vill du hellre göra t ex en pesto så kan du kolla in receptet på min ramslökspesto.

Torkad ramslök

ca 1 timme

beroende på hur mycket du gör

Ingredienser

färsk ramslök, så mycket du vill

Gör så här

  • Tvätta alla bladen och låt dom torka i t ex ett durkslag.
  • Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
  • stoppa in i ugen på 100 grader ca 30 minuter, kolla så dom torkat ordentligt, annars kan dom stå på eftervärme.
  • Hacka eller mortla sönder bladen och förvara tort i en burk.

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This