Idag har jag testat göra en lasagne på carnitasen som blev över efter helgen, jag skulle tro att det blir gott med tacofärs istället också. Det blev iallafall väldigt gott och jag toppade med lite chili, krossade tacochips och inlagd rödlök.

TexMex Lasagne

Ingredienser

ca 9 lasagneplattor
500 g carnitas eller tacofärs
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 liten gul lök
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilikrydda
1 tsk spiskummin
1 tsk cayenpeppar
3 msk mjöl
7 dl mjölk
3 dl riven ost
salt
inlagd rödlök/chili

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök och fräs på det i lite olja och smör.
  2. Lägg i carnitasen/färsen och stek en stund, häll sedan i krossade tomater och alla kryddor, låt det puttra ca 5 minuter.
  3. Blanda mjöl med ca hälften av mjölken i en kastrull, häll sedan i resten av mjölken och låt det koka upp under omrörning.
  4. Låt mjölken sjuda ca 3 minuter och häll sedan i ca 2 1/2 dl av osten, rör om och smaka av med salt.
  5. Varva lasagneplattor, ostså och carnitasröran, avsluta med ostsås och resten av såsen på toppen.
  6. Kör i nedre delen av ugnen på 225 grader ca 20-30 minuter, kolla förpackningen till lasagneplattorna.

Andra recept med rester

Sociala medier

Jag finns även på Instagram och Facebook, så följ mig gärna där också om du inte redan gör det.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.