Select Page

TexMex Lasagne

Idag har jag testat göra en lasagne på carnitasen som blev över efter helgen, jag skulle tro att det blir gott med tacofärs istället också.

TexMex Lasagne

Ingredienser:

ca 9 lasagneplattor
500 g carnitas eller tacofärs
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 liten gul lök
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilikrydda
1 tsk spiskummin
1 tsk cayenpeppar
3 msk mjöl
7 dl mjölk
3 dl riven ost
salt
inlagd rödlök/chili

Gör så här

  • Hacka lök och vitlök och fräs på det i lite olja och smör.
  • Lägg i carnitasen/färsen och stek en stund, häll sedan i krossade tomater och alla kryddor, låt det puttra ca 5 minuter.
  • Blanda mjöl med ca hälften av mjölken i en kastrull, häll sedan i resten av mjölken och låt det koka upp under omrörning.
  • Låt mjölken sjuda ca 3 minuter och häll sedan i ca 2 1/2 dl av osten, rör om och smaka av med salt.
  • Varva lasagneplattor, ostså och carnitasröran, avsluta med ostsås och resten av såsen på toppen.
  • Kör i nedre delen av ugnen på 225 grader ca 20-30 minuter, kolla förpackningen till lasagneplattorna.

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This