Select Page

Tacopaj i Omnia

Jag fortsätter utforska campingköket och igår blev det en tacopaj i Omnia för att se om en paj blev bra i omniaugnen och det blev riktigt bra. Det är nästan så att de flesta maträtterna blir bättre i en omnia tycker jag.

En paj är ju väldigt enkelt att göra och man kan ju ha i nästan vad som helst, perfekt när man campar helt enkelt.

Tacopaj i Omnia

Tillsätt även lite jalapeno eller nån annan chili om du vill ha lite styrka, jag gjorde den här så den passade mina barn.

ca 1 timme

4 port

Ingredienser

pajdeg
125 g kallt smör
3 dl mjöl
3 msk kallt vatten

Fyllning
500 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten (eller enligt förpackningen)
1 ägg
1/2 dl mjölk
1 dl tacosås
några skivade körsbärstomater
1 dl riven ost

krossade tacochips

Gör så här

  1. Börja med att skära det kalla smöret i småbitar, blanda det med mjölet och nyp ihop med fingrarna i en bunke tills det blir en deg, tillsätt sedan kallt vatten och fortsätt blanda.
  2. Smörj omniaformen med smör och tryck sedan ut pajdegen, förgrädda den ca 10 minuter på låg värme.
  3. Stek färsen och tillsätt tacokryddan enligt påsens anvisningar och blanda ner tacosås.
  4. Gör en redning på ägg och mjölk och blanda ner det också.
  5. Häll i färsen i ovanpå pajdegen i formen, lägg på skivade tomater, riven ost och krossade tacoskal.
  6. kör omniugnen på mellanlåga i ca 25-30 minuter, låt den helst vila ca 10-15 minuter innan servering.

Låt den vila en stund i formen innan servering

Tips på andra recept med omnia

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This