Select Page

Syrensaft

Syrensaft

Nu när syrenen blommar finns det massor man kan göra med blommorna, t ex syrensaft

Du börjar med att plocka ca 50 kvistar från en lila syren och sköljer sedan dom nogrant så att smuts och småkryp försvinner.

syrenbuske

Ut och plocka ca 5 kvistar med syrenblommor

syrenblommor

Skölj, rensa coh plocka av alla blommor, det är tidskrävande men värt mödan

Ingridienser:

Ger ca 3 liter

blommorna från ca 50 kvistar lila syren
2 citroner

30 g citronsyra
2 kg socker
2 l vatten
ev natriumbensoat så håller den väldigt länge

Gör så här:
  • Koka upp vatten och socker så att sockret löser sig.
  • Lägg blommorna och citronen som du har skivat i en stor kastrull eller liknande, minst 4 liter.

syrensaftkok

  • Blanda i citronsyra.
  • Häll på vattnet och rör om så att allt blandas om ordentligt.
  • Sätt på lock eller plastfolie och in i kylen 3 dygn.
  • Sila och koka upp, sila även bort skummet som blir när den kokat upp.
  • Tellsätt ev natriumbensoat om du vill förlänga hållbarheten.

syrensaft

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This