*** Det här inlägget är ett sammabete med Kronfågel ***

Kronfågel har släppt lite nyheter nu på vårkanten och en av dom är kycklingbacon, det består till största del av kycklinglårfilé från svenska kycklingar som alltid från Kronfågel, sedan är baconet varmrökt med alpspån.

Fetthalten ligger endast på 7,3% så det är ett lite nyttigare allternativ till vanlig bacon.

Jag tog lite av vad jag hade i kylen till den här rätten och det blev Spagetti med ost- och kycklingbacon sås, typ som en carbonara, ingredienserna är på ett ungefär vad jag hade i, smaka av ofta så kan det ju inte bli dåligt.

Spagetti med ost- och kycklingbacon sås

30 min

4 port.

Ingredienser

2 paket kycklingbacon
3 dl grädde
2 dl riven ost
1 vitlöksklyfta

1 äggula
några droppar tabasco
salt och svartpeppar

spagetti
äggulor
nymald svartpeppar
riven parmesan

Gör så här

  • Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Hacka löken och fräs den mjuk.
  • Skär ner baconet i mindre bitar och stek på det en stund.
  • Häll på grädde, ost och pressa ner vitlöken, låt småputtra en stund.
  • Smaka av med salt, svartpeppar och tabasco, låt svalna lite grann.
  • Rör ner en äggula.
  • När spagettin är färdig häller du av den och slänger i en stekpanna, häll över såsen och rör om lite snabbt.

Lägg upp på tallrik, riv lite parmesan över och dra ett par tag på pepparkvarnen, servera med en äggula.