Select Page

Snart är det våffeldagen

Snart är det våffeldagen

Den 25:e mars är det dags för våffeldagen så jag passar på redan nu att tipsa om olika tillbehör.

Först tar vi ett bra recept på frasvåfflor som jag brukar köra efter.

Ingredienser till ca 20-25 st:

2 ägg
5 dl kolsyrat naturellt vatten
1 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk vaniljsocker
100 g smält smör (svalnat)

2 msk kakao ifall du vill göra chokladvåfflor

Gör så här:
  • Vispa äggen och tillsätt det kolsyrade vattnet
  • Blanda ner dom torra ingredienserna och rör så att det blir klumpfritt
  • Häll i det svalnade smälta smöret
  • Ställ in i kylen 1 timme om du har tid för det.
  • Sen är det bara att grädda på.
Tips på tillbehör:
  • Grädde (nästan en självklarhet)
  • Chokladgrädde
  • Glass
  • Favoritsylt, på våffeldagen hoppar jag över det och går bananas på massa andra godsaker
  • Chokladsås, recept nedan
  • Dulche de Leche
  • Bär, t ex hallon, björnbär, jordgubbar, banan
  • Riven choklad
Chokladsås:

1 dl vatten
1 dl socker
1 dl kakao

  • Blanda allt i en kastrull och värm tills sockret löst sig, blanda i mer vatten om du vill ha lösare.
  • Ställ in i kylen och låt den svalna nån timme

Våffelinspiration

Våffla

Grädde, chokladsås, dulche de leche, hallon, björnbär, riven choklad samt en chokladvåffelbit

20140325-143556-5931

Chokladgrädde, chokladsås, hallon, björnbär och riven vit choklad

Våffla

Grädde, dulche de leche, hallon, björnbär och riven choklad

Det här är ett väldigt gammalt inlägg, kolla in mitt nya här

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This