Select Page

Sliced Beef i Crock-pot

Pulled pork eller pulled beef är ju ganska vanligt att man gör i sin Crock-pot, den här gången testade jag sliced beef i crock-pot, det är ungefär samma sak, men man kör bara köttet till 80 grader för att sedan skiva det istället för att dra isär det.

Jag har gjort det här på grillen några gånger och tänkte att det var dags att testa i crock-poten, så jag tog en termometer och stack in sladden genom det lilla hålet i locket för att hålla koll på temperaturen.

Sliced Beef i Crock-pot

 

Jag kryddade rätt så enkelt, självklart kan du ju slänga i det du själv vill ha.

ca 4-6 timmar

4-6 port

Ingredienser

ca 1,2 kg högrev
33 cl öl
3 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
tabasco chipotle (för lite rökighet)

salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  • Blanda lika delar salt och nymald svartpeppar och rubba in köttet med det.
  • Sätt ner köttbiten i crock-poten, häll på ölen, jag sprutade även in lite i köttet med en marinadspruta.
  • Släng i klyftad lök och mosade vitlöksklyftor.
  • Häll på valfri mängd tabasco chipotle.
  • Stoppa in en termometer och dra sladden genom hålet i locket, ställ den på 80 grader och starta sedan crock-poten på low, min bit tog strax under 4 timmar.
  • När köttet är klart låter du det vila en stund och skivar sedan upp det.

Server i t ex hamburgerbröd med en coleslaw och bbq-sås.

Några av mina andra Crock-Pot recept

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This