Här kommer ett tips på vad du kan göra om du har en semla eller två kvar från igår.

Jag ska inte ta åt mig äran för det här, orginalreceptet hittar ni på In the Kitchens blogg, men jag kör ner en hel semla utan grädde istället.

När man gör en milkshake är det viktigt att man använder en bra glass utan massa tillsatser och luft, det är jättesvårt att mixa en milkshake med t ex GB bigpack, den innehåller för mycket luft och blir bara klumpar i milkshaken, så köp istället en bra glass utan luft eller gör en egen, det är superenkelt om om har en glassamskin.

Semmelmilkshake

10 min
1-2 glas

Ingredienser

2 dl standardmjölk
250 g glass av bra kvalité
1 semla
grädde
kardemumma

Gör så här:

  • Skrapa bort grädden från semlan.
  • Häll upp 2 dl mjölk i en blender och blanda med mandelmassan som du skrapar ur bullen, mixa lite grann.
  • Lägg i glassen och bullen som du smulat sönder lite, mixa på högsta hastighet tills allt mixats ordentligt.
  • Häll upp i glas och toppa med grädde och lite kardemumma.

Recept på andra sorters semlor