Select Page

Semmelmilkshake

Semmelmilkshake

Här kommer ett tips på vad du kan göra om du har en semla eller två kvar från igår.

Jag ska inte ta åt mig äran för det här, orginalreceptet hittar ni på In the Kitchens blogg, men jag kör ner en hel semla utan grädde istället.

När man gör en milkshake är det viktigt att man använder en bra glass utan massa tillsatser och luft, det är jättesvårt att mixa en milkshake med t ex GB bigpack, den innehåller för mycket luft och blir bara klumpar i milkshaken, så köp istället en bra glass utan luft eller gör en egen, det är superenkelt om om har en glassamskin.

Semmelmilkshake

10 min
1-2 glas

Ingredienser

2 dl standardmjölk
250 g glass av bra kvalité
1 semla
grädde
kardemumma

Gör så här:

  • Skrapa bort grädden från semlan.
  • Häll upp 2 dl mjölk i en blender och blanda med mandelmassan som du skrapar ur bullen, mixa lite grann.
  • Lägg i glassen och bullen som du smulat sönder lite, mixa på högsta hastighet tills allt mixats ordentligt.
  • Häll upp i glas och toppa med grädde och lite kardemumma.

Recept på andra sorters semlor

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This