Select Page

Semmelkladdkaka

Jag har sett många som gjort semmelkladdkaka och det låter ju fantastiskt gott, så jag va också tvungen att testa.

Detta va mitt andra försök, den första blev alldeles för kladdig, precis som en kladdkaka försig ska vara men tyckte inte det passade på den här.

Semmelkladdkaka

40 min

6 – 8 port.

Ingredienser

3 ägg
2,5 dl socker
125 g smör
3 dl mjöl
125 g mandelmassa

1 msk mald kardemumma

florsocker
lättvispad grädde

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Blanda ihop ägg och socker.
  • Tillsätt mjöl, kardemumma och mandelmassan som du river ner, blanda ihop och häll tillsist ner smöret.
  • Smörj och bröa en springform, häll i smeten och ställ in i ugnen ca 25 minuter, det blev perfekt för mig.
  • Låt svalna och ställ i kylen.
  • Sikta florsocker över och servera med lättvispad grädde.

Tips på annat med semlor

Semmelmilkshake

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This