Select Page

Semlor

Fettisdagen är här och då ska man äta semlor tills man spricker, jag har bakat ett lass egna och här bjuder jag på hur jag gjorde.

Receptet på bullarna tog jag från Fredrik Rosell som har Frallans Matblogg, det är hans vanliga bulldeg som är den bästa enligt mig, receptet finner du här, det blir ganska stor deg så jag passade på att göra lite kanelbullar på samma deg också enligt hans recept, alltid bra att ha i frysen.

Mandelmassan gjorde jag själv och det är superenkelt att göra, mixa lika delar mandel och socker i en matberedare tills den får rätt konsistens.

Vill man inte ha vanliga semlor idag kan jag ju tipsa om min semmelkladdkaka istället.

Semlor

3-4 timmar

18 semlor

Semmelbullar

Recept på Fredriks bulldeg

Fyllning

200 g mandel, blötlagd
200 g socker
inkråm från bullarna
2 msk vaniljsocker

ca 1 dl mjölk

lättvispad grädde
florsocker

Gör så här

  • Gör semmelbullarna enligt Fredriks recept, jag tog halva degen till semmelbullar (60 g/st) och resten gjorde jag kanelbullar på.
  • Mandelmassan blir bäst om mandlarna legat i blöt över natten, mixa sedan mandlar och socker i en matberedare eller blender tills det blir en mandelmasseliknande konsistens.
  • Skär av ett lock på semmelbullarna och gröp ur lite inkråm som du blandar med mandelmassa och lite mjölk, mjölken är uppskattad så använd så mycket du tycker att du behöver.
  • Fyll bullarna med fyllningen och spritsa lättvispad grädde, lägg på locket och pudra över florsocker.

Tips på annat med semlor

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This