Elsa fyller 1 år här i dagarna och det bakas för fullt tills släkten kommer i helgen. Dom här sega chokladnittarna brukar vi ofta göra här hemma, det är nått gammalt recept som följt med länge.

Dom här kakorna går dessutom väldigt fort att baka, perfekt om man ska få fikabesök och inte har nått hemma.

 Sega chokladsnittar

Man bakar ihop allt i en matberedare så det är bara att ställa den på vågen och väga upp allt, himla smidigt och lite kladd. Sen så varnar jag för att dom går åt väldigt fort.

}

25 min

Massa snittar

Ingredienser

200 g smör
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
225 g vetemjöl (3 3/4 dl)
270 g socker (3 dl)

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Lägg i allt utom socker i en matberedare och mixa ihop tills det blir et som ett pulver.
  • Tillsätt socker och mixa till en deg, man kan behöva knåda ihop den lite efteråt.
  • Dela i 4 delar, ca 170 g st, och rulla till långa korvar.
  • Lägg på två korvar på varje plåt och platta till dom lite.
  • Kör in i ugnen ca 8-10 minuter.
  • Låt dom sedan svalna ca 5 minuter innan du skär upp dom, det går jättebra att frysa kakorna.
sega chokladsnittar

Väg upp allt utom socker i en matberedare

Kör till en deg

sega chokladsnittar

Rulla till korvar och lägg på plåtar

sega chokladsnittar

Skär snittar innan dom stelnar

 Sega chokladsnittar

sega chokladsnittar

Låt dom sedan svalna innan du lägger dom i en burk eller äter upp dom

Tips på andra kakrecept

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.