Select Page

Rotisserie-grillad kyckling

Rotisserie-grillad kyckling

Har man ett rotisserie till grillen så är kyckling nog det man använder det mest till, iallafall jag, det är svårt att misslyckas och blir otroligt saftigt kött.

Jag brukar lägga in kycklingen i saltlag (brine) men det ska göras minst ett dygn innan och jag kom på det försent den här gången.

Här kommer receptet på kycklingen jag grillade i helgen.

Det här behövs:

1 hel färsk kyckling
50 g rumsvarmt smör
2 msk mango chutney

rub att krydda kycklingen med, den jag använde innehåler: socker, salt, spiskummin, svartpeppar, vitlök, lök, cayennpeppar, chili, persilja, oregano och paprika

Gör så här:
  • Starta grillen för indirekt värme, ca 150 grader
  • Blanda smöret och mango chutney och ställ in i kylen en stund.
  • Ta fram kycklingen och bind upp den med steksnöre, en bra guide här.
  • Peta in lite smör lite här och var under skinnet på kycklingen, man kan behöva skära lite snitt på vissa ställen.
  • Rubba in kycklingen och träd på den på rotisserie-spättet.
  • Sätt spättet på grillen när glöden är fixad, släng även på lite rökspån om du har, t ex äppelträ.
  • Kycklingen ska gå tills den har 82 grader i innertemperatur.

Jag åt det här med rostade rotsaker, lite sallad och en egen bea kryddad med chili och mango.

Rotisserie-grillad kyckling med ugnsrostade rotsaker och en chili/mango bea

Rotisserie-grillad kyckling med ugnsrostade rotsaker och en chili/mango bea

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This