Select Page

Rödvinbärspaj

Häromdagen plockade jag 6 lite röda vinbär hemma hos mamma till att koka saft, men lite tog jag till en god och syrlig rödvinbärspaj med smuldegstäcke.

Resterande kokade jag som sagt saft på, mer om det kommer i ett annat inlägg som kommer om några dagar förhoppningsvis, jag har semester nu och prioriterar ledigt med familjen före bloggandet nu som ni kanske märk, länge sedan senaste inlägget nu.

Rödvinbärspaj

Att göra smulpaj är nog det enklaste man kan göra, den här gången var det extra enkelt för mig då jag hade alla torrvaror uppmätta i påsar som jag skulle använt när vi var på husvagnssemester, men jag glömde bären hemma så det blev ingen pajh i husvagnen.

Receptet är det jag brukar använda när jag gör paj med smuldeg, jag skulle kanske ha använt en större form eller lite mindre bär, det kokade över lite grann i ugnen, bara att använda en större form till nästa gång.

ca 40 min

4 – 6 pers

Ingredienser

1 l rensade röda vinbär
2 msk potatismjöl
3/4  dl socker 

2 dl havregryn
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
125 g kallt smör

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skölj vinbären
  • Blanda havregryn, socker, mjöl och smör i bitar med fingrarna tills det blir en smuldeg.
  • Smörj en ugnsform, lägg i vinbären och strö över potatismjöl och socker, blanda om.
  • Fördela ut smuldegen ovanpå.
  • Kör i ugnen ca 30-35 minuter tills den fått fin färg.

Servera med glass eller vaniljsås.

Tips på andra pajrecept

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This