Select Page

Röd vinbärssaft med rabarber och smultron

Röd vinbärssaft med rabarber och smultron

Häromdagen plockade jag det sista av mammas röda vinbär, jag fick ihop ca 5 liter, på det kokade jag röd vinbärssaft med rabarber och smultron jag hade kvar i landet, jag tog det som fanns och tänkte att det borde bli gott. Det blev det och receptet på hur jag gjorde kommer här nedan.

Röd vinbärssaft med rabarber och smultron

Självklart kan du blanda som du vill med det du har och du behöver ju inte göra så här mycket, smaka sedan av så du inte tar för mycket socker i, jag hade nog lite för mycket och hade velat haft den lite syrligare, men det är ju en smaksak.

ca 1 timme

5 liter koncentrat

Ingredienser

4 l röda vinbär
1 1/2 l rabarber
2 dl smultron
vatten

5 dl socker/l saft (eller mindre för syrligare)

ev natriumbensoat (enligt förpackningen)

Gör så här

  • Rensa bort det värsta från vinbären och skölj dom i durkslag, kvistarna eller vad det heter kan du ha kvar.
  • Skölj och skiva ner rabarbern, skölj även smultronen.
  • Lägg allt i en stor kastrull och häll på vatten så det täcker.
  • Koka under lock ca 10 minuter och mosa runt lite på slutet.
  • Sila av allt i en saftsil eller handduk.
  • Tillsätt socker, ca 5 dl/l saft du har fått, men smaka, vill du ha surare så minska på sockret.
  • Koka upp igen så sockret löser sig.
  • Tillsätt ev natriumbensoat enligt förpackningen om du vill att den ska hålla längre.
  • Häll upp på väl rengjorda flaskor och förvara i kylen.

Tips på andra saftrecept jag gjort

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This