Select Page

Ramslökspesto

Ramslök är något jag provade för första gången förra året och jag älskar det, det värsta med det är att det nästan bara växer nedåt i landet och är väldigt dyrt, sen är säsongen väldigt kort för den också så det gäller att ta vara på den så att man kanske har lite i sommar eller kanske till och med hela året, så jag börjar med att göra en ramslökspesto.

Jag beställde hem ett rejält lass samt 30 st lökar för att testa om jag lyckas skörda egen ramslök inom nått år, hoppas.

 Ramslkspesto

Först ut blev en ramslökspesto, perfekt till pasta eller kanske lax eller kyckling.

Får du inte tag på ramslök kan du själcklart byta ut mot t ex basilika istälet.

10 min

1 burk

Ingredienser

100 g ramslök
100 g parmesanost
50 g pinjenötter
2 dl olivolja
salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Släng ner allt i en blender eller matberedare, stavmixer går också bra.
  2. Jag använde ca 2 dl olivolja till det här receptet, men välj själv hur tjock eller lös du vila ha den.
  3. Mixa allt till en pesto.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.

Håll ut för fler recept med ramslök, man kan göra mycket med det för att behålla den ett tag, den blir dålig ganska fort annars.

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This