Select Page

Ramslöksolja

Ramslöken jag köpte hem räckte till många grejor, den här gången blev det ramslöksolja.

När man gör olja kan man dessutom spara ramslöken som man silar bort och göra en pesto med, så har man återvunnit allt också, det är dumt att slänga bort den goda ramslöken.

Oljan passar bra till att ha på en sallad eller varför inte göra en majonnäs på den.

Ramslöksolja

5 min + 1 vecka

3 dl

Ingredienser

3 dl neutral olja, t ex raps
100 g ramslök
ev 1 vitlöksklyfta

Gör så här

  • Hacka ramslöken.
  • Blanda med olja och en mosad vitlöksklyfta om du vill ha lite extra smak.
  • Häll upp på en flaska och låt det stå och dra ca 1 vecka.
  • Sila av i kaffefilter.

 

Resterna som blir över efter silningen gör du ramslökspesto på så går inget till spillo.

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This