Select Page

Ramslöksmajonnäs

Jag fortsäter hitta på saker med min ramslök, den här gången blev det en ramslöksmajonnäs som jag behövde till min matlåda med panerad fisk.

Här får man smaka sig fram till vad man tycker är rätt smak, jag tog lite majonnäs och blandade med min ramslökspesto tills det smakade bra, gör gärna en egen majonnäs också, men det går självklart att använda en köpt, men det blir ju inte lika gott då.

Ramslöksmajonnäs

 

10 min

 

2 dl

 

Ingredienser

2 dl majonnäs
ramslökspesto efter smak

Hemgjord majonnäs
2 äggulor, rumstemperatur
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2.5 dl rapsolja
salt och vitpeppar

Gör så här

  • Blanda ihop majonnäs med pesto efter smak.

Majonnäs

  • Alla ingredienser måste hålla samma temperatur, så låt allt stå framme ca 30-60 minuter innan du börjar.
  • Kör i matberedare eller med stavmixer, blanda ihop äggulorna med vinäger och senap.
  • Häll sedan i oljan, droppvis i början, sedan när den börjar gå ihop sig kan du öka lite, stäng av mixern när allt är nere och det ser ut som en majonnäs. Använder du stavmixer så tar du ett helt ägg istället för två äggulor och hälli i allt i en hög bägare, starta stavmixern och lyft den sakta uppåt.
  • Smaka av med salt och vitpeppar.

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This