Select Page

Rabarberpaj med vit choklad och rårörd vaniljkräm

Rabarberpaj med vit choklad och rårörd vaniljkräm har jag gjort många gånger, det blir riktigt gott, lite som gino, om du använder en omnia till din husvagn eller husbil så har jag ett recept på samma rabarberkaka med vit choklad i omnia här.

Rabarberpaj med vit choklad och rårörd vaniljkräm

50 min

1 form

Ingredienser

300 g rabarber
1 msk potatismjöl
3/4 dl socker

2 dl havregryn
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
125 g kallt smör

100 g vit choklad

Rårörd vaniljkräm
3 äggulor
0,6 dl socker
1-2 vaniljstänger eller vaniljpulver (motsvarande mängd)
3 dl grädde

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skölj och ev skala rabarbern om dom är tjocka, skär ner i mindre bitar.
  • Blanda havregryn, socker, mjöl och smör i bitar med fingrarna tills det blir en smuldeg.
  • Smörj en ugnsform, lägg i rabarbern och strö över potatismjöl och socker.
  • Fördela ut smuldegen ovanpå.
  • Hacka den vita chokladen och strö ut överst.
  • Kör i ugnen ca 30-35 minuter tills den fått fin färg och chokladen är lite bränd.
  • Vispa äggulor, socker och fröna från vaniljstängerna eller vaniljpulver tills det blir vitt och pösigt.
  • Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten, låt stå i kylen en stund innan servering, lagom att göra medans rabarberpajen är i ugnen och sedan svalnar lite.

Servera eller vaniljkräm, äggvitorna som blir över använder du till tex lakritsmaränger.

Testa gärna min rabarbermuffins med crumble och vit choklad också, riktigt trevliga till sommarfikat.

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This