Select Page

Rabarberpaj i Omnia

Även när man campar vill man baka ibland som t ex en rabarberpaj i omnia.

Ett smart tips om man ska ut och campa men ändå vill baka lite i husvagnsköket är att mäta upp alla ingredienser i påsar redan hemma, så har man sparat mycket tid och kladd när man står där och ska hålla på.

Rabarberpaj i Omnia

Den här rabarberpajen är en favorit för mig, toppad med hackad vit choklad som bränns så blir det lite som en gino men ändå en paj med smuldeg.

ca 60 (om du förberett hemma)

1 form

Ingredienser

500 g rabarber
1 msk potatismjöl
1 dl socker

Smulpaj
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
100 g kallt smör

Topping
100 g vit choklad

Gör så här

  • Blanda havregryn, mjöl och socker, ha i smöret och blanda med fingrarna tills det blir smulit.
  • Skiva rabarber i småbitar, skala om dom är tjocka, stö över potatismjöl och socker.
  • Hacka chokladen i ganska grova bitar.
  • Fördela ut smuldegen och chokladen över rabarberna.
  • Lägg på locket och kör på lite mellan värme på gaslågan ca 50 minuter, tills det har blivit en fin yta på choklad och smuldeg.

Servera med glass eller lättvispad grädde.

Tips på andra recept med omnia

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This