Min mormor brukade alltid koka rabarberkräm när jag var liten, fantastikt gott och ett enkelt sätt att ta vara på alla rabarber som fortfarande växer så det knakar här hemma.

Ingredienser till min rabarberkräm

500 g rabarber
3 dl vatten
1 dl socker
2 msk potatismjöl
1 krm malen kardemumma

Gör så här:

  • Ta bort lite av skalet på rabarbern om det är tjockt och skär ner i mindre bitar.
  • Lägg i rabarber, vatten, socker och kardemumma i en kastrull och koka upp, låt det koka ca 5 minuter.
  • Blanda potatismjölet med lite vatten så det inte klumpar sig och rör ner i krämen,, låt det koka en liten stund till tills det blir en kräm.
  • Låt svalna en stund och servera med mjölk.

Måste bara tipsa om det goda brödet jag åt till också, det är havrefrallor recept av Fredrik Rosell som driver Frallans Matblogg.