Select Page

Rabarbergrottor

Rabarbergrottor

Ingredienser till 15-20 st små rabarbergrottor:

Mördeg:

2 1/2 dl mjöl (150 g)
1/2  dl socker (45 g)
100 g smör
2 tsk vaniljsocker (recept på eget hittar du här)

Rabarberkompott:

3 dl rabarber i mindre bitar
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker (recept på eget hittar du här)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med rabarkompotten, skölj och hacka ner rabarbern till mindre bitar
  3. Koka ihop det med socker och vaniljsocker tills det blir en sörjra och börjar tjockna, låt det sedan svalna.
  4. Kör alla ingredienser till mördegen i en matberedare tills det blir en fin deg.
  5. Plasta in degen och lägg i kylen ca 30 minuter.
  6. Dela degen i ca 15-20 bitar (jag gjorde dom på ca 20 g/styck), platta till varje bit och pula i små bakformar så att det blir en liten grop i mitten.
  7. Lägg i en liten klick rabarberkompott i varje.
  8. Kör i mitten på ugnen ca 12-15 minuter.

rabarbergrottor

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This