Select Page

Pizzakit i Omnia

Nu har jag vart igång att testa göra mat i husvagnsköket igen, den här gången ett färdigt pizzakit i omnia. jag brukar ju vilja göra allt från grunden men när man är ute och campar så kanske man inte vill ställa sig och baka pizzadeg, men jag ska hitta ett lätt recept på det också, så man kan få en ännu tunnare botten, dom här färdiga är ganska tjocka.

Pizzakit i Omnia

Man kan väl kanske inte kalla det här recept när man köper färdig kit och fyller med vad man vill, men det går väldigt snabbt att förbereda och det blir ganska billigt också om  man inte lyxar till det för mycket med innehållet.

Här nedan står det som jag hade i men ni kan ju välja själva och ta era favoriter och tiden det tar varierar ju på gasollågan, så känn dig fram, men ca 35-40 minuter tog det för mig på mittemellan låg och mellanlåga.

60 min

4 portioner

Ingredienser

1 paket pizzamix med tomatsås
2 dl riven ost
1 mozzarellaost, skuren i småbitar
2-4 st stora champinjoner
5 skivor rökt skinka, strimlad
torkad oregano

olja eller smör att smörja omniaformen med

Gör så här

  1. Öppna pizzadegsrullen och rulla ut den, bred ut tomatsås, men inte ända ut på tre av kanterna, det blir lättare att stänga kanterna då.
  2. bred ut riven ost och mozarella.
  3. Hacka champinjonerna och bred ut det också med strimlad skinka, toppa med lite oregano.
  4. Rulla nu ihop till en lång korv och pensla kanterna som inte har tomatsås med lite olja, kläm igen ändarna så att det rinner ut alldeles för mycket fyllning.
  5. Smörj formen om lägg i pizzarullen, kor på låg-mellanlåga ca 35-40 minuter, känn så den är ganska hård, den får inte så mycket färg på ovansidan, det kanske går att lösa med att man penslar den med olja.
  6. Skälp upp på en skärbräda och låt den svalna en stund, skär sedan upp i lagom stora bitar.

Lägg allt på pizzabottnen

Rulla ihop till en lång korv, tryck ihop kanterna ordentligt

Smörj formen och lägg i korven.

Så här såg min ut när den var färdig.

Vänd upp den och låt den vila en stund innan du skär upp den.

Skär lagom stora bitar och servera.

Tips på andra recept med omnia

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This