Select Page

Pepparkakskladdkaka

Idag är det pepparkakans dag så då slog jag till och bakade en pepparkakskladdkaka, eller vet inte om det kanske heter pepparkladdkaka istället, det verkar vara populäraste namnet om man googlar, jag tyckte iallafall att pepparkakskladdkaka låter bättre.

Pepparkakskladdkaka

Det här är mitt favoritrecept på kladdkaka jag brukar baka, jag bytte bara ut kakaon mot pepparkakskrydda istället, receptet är från början från en kladdkakebok jag har av Anette Rosvall och Emma Hamberg men eftersom jag väger allt så har jag ökat lite på socker och mjöl för att det ska vara enklare att komma ihåg i huvudet.

35 min

6-8 bitar

Ingredienser

2 ägg
300 g socker (3 dl)
1 msk vaniljsocker
2 msk pepparkakskrydda
100 g vetemjöl (1,5 dl)

100 g smör, smält

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält Smöret och låt det svalna lite medans du gör resten.
  • Blanda äggen och sockret, blanda sedan ner vaniljsocker, mjöl och pepparkakskrydda.
  • Tillsist rör du ner det smälta smöret.
  • Häll allt i en smörad och ströbröad springform.
  • Kör i ugnen 25 minuter.

 Servera med lättvispad grädde

25 minuter va lagom länge i ugnen tycker jag, servera med grädde

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This