Select Page

Panerad torsk med egen remouladsås och potatismos

Panerad torsk med egen remouladsås och potatismos

Panerad fisk är godast om man gör den själv, köp inte halvfabrikat, det är ju så enkelt att göra själv, använd torsk eller annan liknande fisk och självklart ska den vara rättvist odlad.

Här nedan bjuder jag på recept på panerad torsk med egen remoladsås, jag slänger även in en god potatismos som är enkel att göra.

Till remouladsåsen använder jag en egen majonnäs, men det går lika bra med köpt, fast har du en gång testat göra egen och märkt hur enkelt det är så kommer du nog inte köpa majonnäs igen, gör den i en matberedare eller med stavmixer så går det superfort. Se bara till att alla ingredienser är rumstempererade, annars finns risk att den spricker.

Panerad torsk med egen remouladsås

40 min

4 port.

Panerad torsk

4 bitar torsk eller liknande fisk
2 ägg
2 dl mjöl
2 dl ströbröd

Gör så här

  • Tina fisken och torka den.
  • Vänd i mjölet, sedan i uppvispat ägg och tillsist ner i ströbrödet.
  • Hetta upp en panna och i med lite olja och en stor klick smör, när smöret tystnat steker du fisken ca 3 minuter på varje sida.

Potatismos

800 g mjölig potatis
1 dl grädde
1 dl mjölk
75 g smör
salt och vitpeppar

Gör så här

  • Skala och koka potatisen mjuk.
  • Värm upp grädden och mjölken.
  • Krossa den med en gaffel eller liknande och ha i smöret och rör runt lite, häll i gräddmjölken, lite i taget tills du har den konsistensen du vill ha.
  • Smaka av med salt och vitpeppar.

Remouladsås

3 dl majonnäs, gärna egen, se nedan
2-3 skivor inlagd gurka, finhackad
1 syrligt äpple, tärnat
2 tsk kapris, finhackad
1 msk hackad dill
1/2 msk torkad dragon
ev salt

Gör så här

  • Blanda allt, det här är bara på ett ungefär så smaka av och känn efter om du villa ha mer av någonting.

Majonäs

2 äggulor, rumstemperatur
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2.5 dl rapsolja
salt och vitpeppar

Gör så här

  • Kör i matberedare eller med stavmixer, blanda ihop äggulorna med vinäger och senap.
  • Häll sedan i oljan, droppvis i början, sedan när den börjar gå ihop sig kan du öka lite, stäng av mixern när allt är nere och det ser ut som en majonnäs.
  • Smaka av med salt och vitpeppar.

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This