Select Page

Nutellagrottor

Nutellagrottor

Höll ju på att glömma bort att det är nutella-dagen idag och för att baka nått snabbt och enkelt fick det bli nutellagrottor, färdiga på 45 minuter ungefär och minimal insats krävs.

Nutellagrottor

Som tur var så hade jag en burk Nutella hemma, annars kan man ju enkelt göra egen men det hade jag inte hasselnötter hemma till, så då passade färdigköpt bra.

50 min

15-20 kakor

Ingredienser

2 1/2 dl mjöl (150 g)
1/2  dl socker (45 g)
100 g smör
2 tsk vaniljsocker (recept på eget hittar du här)

Nutella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör alla ingredienser till mördegen i en matberedare tills det blir en fin deg.
  3. Plasta in degen och lägg i kylen ca 30 minuter.
  4. Dela degen i ca 15-20 bitar (jag gjorde dom på ca 20 g/styck), forma till bollar och lägg i kakformar, gör en liten grop med tummen i mitten
  5. Lägg i en liten klick Nutella i varje.
  6. Kör i mitten på ugnen ca 12-15 minuter.

Prova gärna mina rabarbergrottor också

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This