Jag älskar fudge och det gör resten av familjen med, jag testade att ha i mjölkchoklad den här gången istället för vi choklad och det blev väldigt gott det här också, lite beroendeframkalande. recept på vit chokladfudge hittar ni här.

Använd gärna glykossirap som det står i receptet för en mer len och glansig fudge, men det går bra att byta ut den mot vanlig ljus sirap också, men då blir fudgen grynigare.

Så här gör du mjölkchokladfudge:

5 dl grädde
5 dl socker
1½ dl ljus sirap
½ dl glykossirap
½ vaniljstång eller ½ tsk vaniljpulver
300 g mjölkchoklad, fint hackad
75 g smör

  • Häll i grädde, socker, sirap, glykossirap och fröna från vaniljstången samt stången (eller bara vaniljpulver om du använder det) i en stor tjockbottnad kastrull.
  • Koka försiktigt upp till 120 grader, rör ofta, det bränner lätt fast i botten. Kokar man till 120 grader blir den ganska mjuk, vill man ha den hårdare är det bara att öka någon grad.
  • När du har nått temperaturen tar du bort kastrullen från plattan och har i smör och chokladen som du har hackat och rör om tills smeten blir jämn och slät.
  • Häll upp i en bakplåtspappersklädd form (ca 20 x 30 cm) och låt det svalna i ett par timmar, kylen går bra.
  • Skär upp i lagom stora bitar.

Förvara i e burk i kylen, det fungerar även bra att frysa in.