Select Page

Mjölkchokladfudge

Jag älskar fudge och det gör resten av familjen med, jag testade att ha i mjölkchoklad den här gången istället för vi choklad och det blev väldigt gott det här också, lite beroendeframkalande. recept på vit chokladfudge hittar ni här.

Använd gärna glykossirap som det står i receptet för en mer len och glansig fudge, men det går bra att byta ut den mot vanlig ljus sirap också, men då blir fudgen grynigare.

Så här gör du mjölkchokladfudge:

5 dl grädde
5 dl socker
1½ dl ljus sirap
½ dl glykossirap
½ vaniljstång eller ½ tsk vaniljpulver
300 g mjölkchoklad, fint hackad
75 g smör

  • Häll i grädde, socker, sirap, glykossirap och fröna från vaniljstången samt stången (eller bara vaniljpulver om du använder det) i en stor tjockbottnad kastrull.
  • Koka försiktigt upp till 120 grader, rör ofta, det bränner lätt fast i botten. Kokar man till 120 grader blir den ganska mjuk, vill man ha den hårdare är det bara att öka någon grad.
  • När du har nått temperaturen tar du bort kastrullen från plattan och har i smör och chokladen som du har hackat och rör om tills smeten blir jämn och slät.
  • Häll upp i en bakplåtspappersklädd form (ca 20 x 30 cm) och låt det svalna i ett par timmar, kylen går bra.
  • Skär upp i lagom stora bitar.

Förvara i e burk i kylen, det fungerar även bra att frysa in.

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This