Select Page

Misslyckade strassburgare blev chokladdoppade fingrar

Misslyckade strassburgare blev chokladdoppade fingrar

Tanken var att jag skulle göra strassburgare, men det var omöjligt att spritsa, så det blev chokladdoppade fingrar istället.

Det blir min video-premiär, har länge funderat på att börja spela in video och lägga upp på youtube, så ge mig gärna tips här i kommentarerna på vad ni vill se eller bara tips på vad jag kan göra bättre.

Ni hittar min YouTube-kanal här.

Misslyckade strassburgare som blev chokladdoppade fingrar

Receptet är bara ett helt vanligt på strassburgare som finns överallt, bl a i boken 7 sorters kakor, så det är inget jag har hittat på, jag ville mest ha nått enkelt att börja göra film med.

20 min

20-25 kakor kanske

Ingredienser

100 g rumsvarmt smör
30 g florsocker
1 msk vaniljsocker
75 g vetemjöl
75 g potatismjöl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Lägg i det rumsvarma smöret i en bunke och vispa ihop med florsocker och vaniljsocker tills det blir fluffigt.
  • Häll i vetemjöl och potatismjöl, lite i taget och vispa tills det går ihop sig.
  • Tryck ihop allt till en klump, vill du kan du ju testa spritsa, det gick inte för mig så jag rullade till en lång korv och skar av i 4 cm bitar som jag formade till fingrar.
  • Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och kör in i ugnen ca 10 minuter, låt dom svalna.
  • Smält ca 100 g mörk choklad och doppa spetsarna, lägg på nått lämpligt och ställ in i kylen.

Börja gärna prenumerera på min YouTube kanal och ge gärna tumme upp till filmen om du gillar den. Nu planerar jag redan nästkommande filmer, det finns många idéer.

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This