*** Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) för Bagaren och Kocken ***

Ett väldigt enkelt och uppskattat  godis till jul är marsipanklubbor, doppade i choklad och strössel. Det går ju att kombinera och göra på hur många olika vis som helst, välj mellan mjölk- mörk eller vit choklad

Marsipanklubbor

Ingredienser ca 20 st:

  • 300 g marsipan eller mandelmassa
  • 200 g choklad, ljus, mörk eller vit, välj själv
  • strössel av olika slag
  • 20 st glasspinnar eller 10 st papperssugrör du klippt av på mitten

Gör så här:

  1. Dela marsipanen/mandelmassan i 20 delar (15 g) och rulla till bollar.
  2. Stoppa in en glasspinne eller sugrör.
  3. Smält choklad i micron eller över vattenbad.
  4. Häll upp strössel i olika skålar.
  5. Doppa klubborna först i chokladen, jag brukar pensla dom med en silikonpensel.
  6. Strössla innan dom stelnar och lägg på en tallrik eller så tar du en uppochnervänd äggkartong du skärt små hål i och ställer dom där.
  7. Ställ in dom i kylen så dom stelnar.

Tips! (annonslänk)

Jag har köpt mina glasspinnar hos Bagaren och Kocken som även säljer en massa annat bra till tilbaket

Några tips på annat julgodis

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.