Select Page

Marsipanklubbor

Ett väldigt enkelt och uppskattat  godis till jul är marsipanklubbor, doppade i choklad och strössel.

20 st marsipanklubbor

Ingredienser:

300 g marsipan eller mandelmassa
200 g choklad, ljus, mörk eller vit, välj själv
strössel av olika slag
20 st glasspinnar eller 10 st papperssugrör du klippt av på mitten

Gör så här:

  • Dela marsipanen/mandelmassan i 20 delar (15 g) och rulla till bollar.
  • Stoppa in en glasspinne eller sugrör.
  • Smält choklad i micron eller över vattenbad.
  • Häll upp strössel i olika skålar.
  • Doppa klubborna först i chokladen, jag brukar pensla dom med en silikonpensel.
  • Strössla innan dom stelnar och lägg på en tallrik eller så tar du en uppochnervänd äggkartong du skärt små hål i och ställer dom där.
  • Ställ in dom i kylen så dom stelnar.

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This