Select Page

Lingondricka

Lingondricka är gott coh jag fick massor av lingon avmin mamma som har något hemligt ställe där hon hittar massor varje år, så jag tog hälften till lingondricka och resten fryser jag in i portionspåsar som blir perfekt till rårörda lingon,

Lingondricka

1 timme

ca 2 liter koncentrat

Ingredienser

2 l lingon
1 citron, endast zest
1 l vatten
ca 3 dl socker / liter färdig vätska

Gör så här

  • Häll i lingonen, vatten och citronzest i en stor kastrull.
  • Koka upp och låt det koka i ca 10 minuter, mosa runt lingonen ibland.
  • Sila i en saftsil, rör runt lite och låt det stå och rinna ca 20-30 minuter.
  • Blanda ner ca 3 dl socker (beroende på hur söt du vill ha den) / liter vätska du får, koka upp igen tills sockret har löst sig.
  • Häll upp på väl rengjord flaska, blanda ev i natriumbensoat för längre hållbarhet.
  • Nu kan du koka upp lingonresterna du fått i silen en gång till för att få mer saft, ta 1 liter vatten igen och gör likadant som förra gången.
  • Kokar du 2 gånger så får du ca 2 liter koncentrat, som spädes med 2-3 delar vatten beroende på hur du vill att det ska smaka.

Blanda med ca 2-3 delar vatten och njut

Tips på andra saftrecept

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This