Select Page

Lakritsmaräng

Jag gör väldigt ofta maräng på alla äggvitor jag får över hemma efter t ex bearnaisesåser, den här gången blev det lakritsmaräng eftersom jag fick hem en låda med smakprover på lakrits här om veckan.

Jag tycker att det va ganska lagom mängd pulver jag hade i men smaka av själv för att få smaken du gillar.

Lakritsmaräng

90 min

2 plåtar

Ingredienser

3 äggvitor (ca 70 g)
70 g socker
140 g florsocker
2 tsk lakritspulver

Gör så här

  • Sätt ugnen på 100 grader.
  • Väg upp äggvitorna och ha i lika mycket socker.
  • Vispa med elvisp tills det blir en maräng och du kan vända skålen upp och ner.
  • Vänd ner florsocker co lakritspulver, smaka gärna av och känn efter hur mycket lakritssmak du vill ha.
  • Häll upp i spritspåse och spritsa ut små minimaränger på en plåt med bakplåtspapper, det här receptet fyller två plåtar.
  • Ställ in i ugnen ca 15 minuter, sedan stänger du av den och låter plåtarna stå kvar ca 1 timme, provsmaka och se om dom är genomfärdiga.

Dom passar perfekt till min citronglass jag gjorde för några veckor sedan.

Testa även gärna mitt recept på ingefärsmaräng.

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This