Select Page

Kycklingburgare

Kycklingburgare

Jag har fått i uppdrag av Kronfågel att testa lite av deras produkter för att inspirerar andra att laga mer kyckling, här kommer en riktigt god kycklingburgare, gör ni den här köper ni aldrig det igen på en hamburgerrestaurang.

Kycklingburgare med syrad rödlök och mangomayo med pommes, pottatiskalschips och äppelslaw.

Testa gärna Brioche hamburgerbröd, goda och enkla att baka.

Det här behövs till 4 st kycklingburgare:

Kycklingburgare:

500 g kronfågel kycklingfärs
salt och peppar

Mangomayo:

2 dl majonäs
4 msk mangochutney
Chilisås efter smak
salt

Syrad rödlök:

1 rödlök
saften av 2 lime

Äppelsslaw:

1 stort syrligt äpple
1/4 vitkålshuvud
1 dl chreme fraiche
2 msk majonäs
1 msk flytande honung
salt och peppar

Tillbehör:

sallad
hamburgerbröd

Gör så här:

  • Skiva rödlöken och blanda med citronsaften, låt stå minst 20 minuter
  • Blanda majonäs med mangochutney och smaka av med salt och peppar
  • Skala, kärna ur och riv äpplet, strimla vitkålen, blanda med chreme fraiche, majonäs och honung, smaka av med salt och peppar
  • Forma färsen till burgare på 125 g styck, badda in dom i lite olja, salta och peppra, stek ett par minuter på varje sida

Pommes frites och sötpotatispommes:

2 bakpotatisar
2 sötpotatisar
olja till fritering
flingsalt

  • Skala och skär pommes fritesstavar av potatisarna, man behöver inte skala bakpotatisen, men jag gjorde det den här gången för att göra chips av skalet.
  • Bakpotatisen lägger du i iskallt vatten i ca 1 timme och byter vatten ett par gånger så att du blir av med stärkelsen
  • Koka den sedan ca 5-10 minuter, den ska bara bli lite mjuk, häll av och låt torka och svalna på hushållspapper och sen in i kylen minst 1 timme
  • Fritera sedan i 130 grader tills man precis börjar se färg på dom, då lägger du dom på hushållspapper och låter svalna, och gärna in i kylen eller frysen
  • Sötpotatisen, lägger man också i iskallt vatten 1 timme, gärna i kylen, men den behöver inte kokas och bara friteras en gång.
  • Värm upp oljan till 180 grader och fritera både bakpotatis och sötpotatis till dom blir gyllenebruna, ta upp och låt rinna av på hushållspapper, salta med flingsalt.

kycklingburgare

 

kycklingburgare

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This