Select Page

Krusbärspaj med kokos och riven vit choklad

När jag plockade röda vinbär häromdagen passade jag även på att ta lite krusbär med mig hem, det är ju så gott med krusbärspaj, krusbären jag fick över styckfrös jag på en bricka för att sedan vakuumpacka och lägga in i frysen med ca 500 g i varje påse, perfekt när man vill ha en krusbärspaj mitt i kallaste februari eller nått.

Krusbärspaj med kokos och riven vit choklad

Jag glömde blanda ner lite socker med krusbären och trodde det skulle bli lite för surt, det var nog den vita chokladen som balanserade upp det. men om du vill kan du ha lite socker med krusbären om du inte vill ha det så surt.

35 min

1 form

Ingredienser

500 g noppade krusbär
2 msk potatismjöl
ev ca 0,5 dl socker (smaksak)

2 dl havregryn
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
125 g kallt smör

riven kokos
riven vit choklad

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda havregryn, socker, mjöl och smör i bitar med fingrarna tills det blir en smuldeg.
  • Smörj en pajform, lägg i krusbären och strö över potatismjöl, blanda om, blanda ner ev socker också om du vill.
  • Fördela ut smuldegen ovanpå.
  • Toppa med riven kokos och riven vit choklad
  • Kör i ugnen ca 30-35 minuter tills den fått fin färg.
  • Låt den stå och svalna en stund innan servering

Servera med t ex glass eller vaniljsås

Tips på andra pajrecept

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This