Select Page

Kladdkaka i Omnia

När man är ute och campar är det klart man vill ha lite kladdkaka ibland, här är ett väldigt enkelt recept på kladdkaka i Omnia som desutom är väldigt enkelt att komma ihåg.

Kladdkaka i Omnia

Som vanligt när man campar så vill man ju inte kladda för mycket i köket, så mät upp torrvarorna redan hemma och ta med i påsar.

35 min

1 form

Ingredienser

100 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl mjöl
smör och ströbröd till formen

Gör så här

  • Blanda ägg och socker.
  • Rör ner vaniljsocker, kakao och mjöl.
  • Blanda till sist ner smöret.
  • Smörj Omniaformen med smör och bröa den med ströbröd.
  • Häll i smeten i formen och kör på lite under medellåga på gasen i ca 20-25 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.

Servera med glass eller lättvispad grädde.

Tips på andra recept med omnia

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This