Select Page

Saftsäsongen är här – fyra recept på hemkokt saft

Nu är det hög tid hemkokt saft, rabarberna växer så det knakar, syrenblommorna är utslagna och om några veckor blommar även flädern och glöm inte bort vinbären som växer ut i sommar.

Så nu när det är full säsong för saftkok så delar jag med mig av tre recept här på bloggen. Det är väldigt enkelt att göra och det är så mycket godare än köpt.

Vill man ha lite längre hållbarhet på saften tillsätter man enligt förpackningen, då håller den väldigt länge, jag har fortfarande kvar flaskor från förra året.

Fyra recept på hemkokt saft

Rabarbersaft, den saft jag iallafall tänker mest på när det gäller att göra saft hemma, väldigt enkel att koka.

Syrensaft var något som jag provade för första gången förra året, den smakar väldigt somrigt och passar väldigt bra att dricka iskall en varm sommardag.

Flädersaft, väldigt god iskall med lite is i en varm sommardag.

Röd vinbärssaft är jag uppväxt på, mormor hade massa buskar så mamma och mormor kokade mycket röd vinbärssaft.

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This