Select Page

Hemgjord kebab med godaste kebabsåsen

Jag har vart lite dålig senaste tiden att med att blogga och laga mat så då passar det här bra, det har legat i utkastet sen förra året. Hemgjord kebab, det är enkelt att göra och det blir väldigt gott, kryddningen jag har gjort är ju bara en så som jag gjort, testa dig fram med vad du gillar.

Hemgjord kebab

Den här gången använde jag nötfärs, men det blir bättre om du tar blandfärs istället, eller varför inte blanda in lite lammfärs också.

Det tar ganska lång tid att göra men det mesta sköter sig självt, att blanda och knåda går fort sen ska den ligga i ugnen 3 timmar innan den ska vila över natten i kylen, så det är ju bra att veta dagen innan man ska äta det.

För att göra en riktigt god kebabsås så har man i Fanta, japp ni hörde rätt, det blir riktigt gott och receptet jag har utgått ifrån hittar ni på matbloggen som heter kryddburken, jag har gjort någon ändring och lagt till lök, för det tycker jag att et ska finnas i en kebabsås.

3 timmar ugn + en natt i kylen

minst 4 port

Kebab

1 kg blandfärs (det fungerar med nötfärs också eller blanda i lite lammfärs om du har)
1 msk torkad timjan
1 msk oregano
1 krm malen kanel
1 msk paprikapulver
2 msk spiskummin
1 msk chilipulver
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
2 msk lökpulver (eller en väldigt fint hackad/mixad lök)
3 st vitlöksklyftor, rivna
1 ägg

Gör så här

 • Blanda alla kryddor, ägg, vitlök och färs väldigt noga.
 • Rulla ut färsen till en tjock korv, ca 10 cm tjock.
 • Plasta in den med plastfolie och snurra ändarna så att den pressas ihop ordentligt, knåda så att och försök få den riktigt fast, man vill inte ha några luftfickor inutti, den ska vara kompakt.
 • Låt den vila en halvtimme i kylen och värm ugnen till 100 grader.
 • Ta bort plastfolien och lägg korven på en bit aluminiumfolie och linda in den ordentligt, ta eventuellt ett ark till om det behövs, vik ändarna neråt så att köttsaften kan rinna ut.
 • Lägg kebabkorven på ugnsgallret och ställ en form under, det kommer att droppa ner köttsaft, låt den gå 3 timmar i ugnen.
 • Ta sedan ut den och låt den svalna, häll bort eventuell köttsaft som finns i foliet, låt den sedan vila i kylen över natten.
 • När det är dags för middag sen använder du en osthyvel och hyvlar kebabbitar som du sedan steker på i en stekpanna med lite olja.
 • Det som blir över kan du bara hyvla ner i en påse och frysa in.

Kebabsås

2 dl creme fraiche
2 dl turkisk yoghurt
1 dl fanta
1 st rödlök, grovhackad
1 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyftor, rivna
1 1/2 tsk cayennepeppar
Salt & vitpeppar

Pitabröd

Recept på bästa pitabröden hittar du hos frallans matblogg

Gör så här

 • Blanda ihop allt i en skål.
 • Smaka av med salt och vitpeppar.
 • Ställ i kylen någon timme innan du ska äta.

Blanda färs och kryddor med resten.

Forma till en korv och linda in i plastfolie för att pressa ihop den ordentligt.

Linda den sedan i alufolie och kör i ugnen ca 3 timmar på 100 grader.

Låt den svalna och förvara i kylen över natten.

Hyvla bitar med en osthyvel.

Stek i lite olja.

Servera i t ex pitabröd och med pommes

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This