Jag har sen tidigare ett recept på rabarbersill som jag gjort dom senaste åren men nu tyckte jag det var dags att uppdatera det lite. Den här gången blev det hallon och rabarbersill med O.P. och långpeppar, hur den smakar vet jag inte än men det doftade härligt, ska provsmaka senare ikväll och uppdaterar här då.

Uppdatering: har provsmakat nu och den blev riktigt god.

Hallon och rabarbersill med O.P. och långpeppar

Jag ville ha lite sprit i för att lyfta smakerna på sillen och O.P passar ju perfekt till sill, nu använde jag O.P. Andersson Petronella, som är deras senaste och smaksatt med äpple och kummin, den är riktigt god och min favoritnubbe.

30 min

1 stor burk

Ingredienser

2 askar 5-minuterssill
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättika
200 g rabarber
2 dl färska hallon

1 st citron, skalet
10 st långpeppar (om du har)
1/2 dl O.P. Andersson, helst Petronella
ca 1/2 dl sillspad 

Gör så här

  • Koka upp vatten, socker och ättika tills sockret löst sig.
  • Tvätta, ansa och skär rabarbern i bitar, ca 1/2 cm.
  • Lägg i rabarber och riv ner citronskal i ättikslagen och låt det svalna.
  • Skär sillen i 1-2 cm stora bitar, spar lite spad.
  • När ättikslagen svalnat så varvar du sill, rabarber, hallon och lite långpeppar i en stor burk, häll på O.P. och lite sillspad, fyll upp med ättikslag.
  • Ställ i kylen ca 1 dygn innan servering, för mig brukar det alltid bli mindre för jag gör alltid sillen så sent kvällen innan så det funkar det med.

Koka upp vatten, socker och ättika

Lägg i rabarber och rivet citronskal

Skär sillen i lagom stora bitar

Varva alla ingredienser och ställ in i kylen över natten

Testa även en god matjessmacka med färskpotatis