Select Page

Grönpepparsås med whiskey

Grönpepparsås med whiskey

Grönpepparsås är riktigt gott till en blodig köttbit, oftast har man konjak i såsen men jag hade ingen och testade med whiskey istället, riktigt gott blev det.

Receptet på såsen är inspirerat av Per Morbergs recept och här nedanför ser du hur jag gjorde, det blev några små ändringar och tillägg.

Grönpepparsås med Whiskey

30 min

4 port.

Ingredienser

3 charlottenlökar
1 burk grönpeppar i lag
50 g smör
0,5 dl whiskey
3 dl oxfond
3 dl grädde
1 msk japansk soya
lite steksky om du har
salt och svartpeppar

Gör så här

  • Hacka lök och häll av grönpeppar.
  • Fräs lök och grönpeppar i smör en stund tills löken mjuknar.
  • Häll på whiskey, inte under fläkten om det skulle börja flamma upp, tillsätt sedan fonden och koka ner till hälften.
  • Ha i grädde, soya och eventuellt lite steksky om du steker lite kött samtidigt.
  • Koka ner till önskad konsistens och smaka av med salt och svartpeppar.

Perfekt till en rejäl blodig köttbit, t ex oxfilé eller entrecote.

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This