Är du sugen på en enkel och snabb dessert efter den grillade middagen så passar grillad ananas perfekt, gärna på rotisseri om du har, men det går lika bra att bara ställa den på gallret, men då kanske du måste skära bort blasten på den så att du får på locket.

Har du redan grillen ingång efter middagen sågår det extra fort att göra den här rätten, servera ananasen med lite rostad kokos och vaniljglass.

Grillad ananas på rotisseri med rostad kokos

30 min

4 port

Ingredienser

1 hel ananas
flytande honung
riven kokos

rostad kokos
vaniljglass

Gör så här

  • Tänd grillen för indirekt grillning på medelvärme, ca 175 grader.
  • Skär bort skalet på ananasen, blasten kan man spara för dekorationens skull.
  • Jag trädde på ananasen på mit rotisserispett, har man inget sånt går det alldeles utmärkt att bara ställa ananasen på grillgallret.
  • Pensla ananasen med flytande honung och strö över kokos, linda blasten med aluminiumfolie så att den inte bränns.
  • Montera rotisseriet om du har en sån eller ställ ananasen mitt på gallret och kör ca 10-15 minuter tills kokosen har fått lagom färg.

Skiva upp ananasen och servera med vaniljglass och rostad kokos.

Grillad Ananas

Annat gott man kan göra på ett rotisseri på grillen: Rotisserie-grillad kyckling eller Pärlhöna med apelsinbea.