Select Page

Grillad ananas

Är du sugen på en enkel och snabb dessert efter den grillade middagen så passar grillad ananas perfekt, gärna på rotisseri om du har, men det går lika bra att bara ställa den på gallret, men då kanske du måste skära bort blasten på den så att du får på locket.

Har du redan grillen ingång efter middagen sågår det extra fort att göra den här rätten, servera ananasen med lite rostad kokos och vaniljglass.

Grillad ananas på rotisseri med rostad kokos

30 min

4 port

Ingredienser

1 hel ananas
flytande honung
riven kokos

rostad kokos
vaniljglass

Gör så här

  • Tänd grillen för indirekt grillning på medelvärme, ca 175 grader.
  • Skär bort skalet på ananasen, blasten kan man spara för dekorationens skull.
  • Jag trädde på ananasen på mit rotisserispett, har man inget sånt går det alldeles utmärkt att bara ställa ananasen på grillgallret.
  • Pensla ananasen med flytande honung och strö över kokos, linda blasten med aluminiumfolie så att den inte bränns.
  • Montera rotisseriet om du har en sån eller ställ ananasen mitt på gallret och kör ca 10-15 minuter tills kokosen har fått lagom färg.

Skiva upp ananasen och servera med vaniljglass och rostad kokos.

Annat gott man kan göra på ett rotisseri på grillen: Rotisserie-grillad kyckling eller Pärlhöna med apelsinbea.

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This