Crêpes äter man alldeles för sällan tycker jag, det blir oftast bara pannkaka här hemma, men det är inte svårt att göra en stuvning på t ex räkor eller champinjoner. Här är ett recept på en snabb och enkel crêpes med räkstuvning.

Man kan gärna göra den kvällen innan om man har ont om tid, så ställer man bara in formen i ugnen strax innan middag.

Crêpes med räkstuvning

40 min

6-8 crêpes (2-3 pers)

Ingredienser

Pannkakaor
4 dl mjölk
2 dl mjöl
2 st ägg

Stuvning
250 g skalade räkor
3 dl grädde
1 msk mjöl
salt och vitpeppar

 

Gör så här

  • Blanda hälften av mjölken med mjölet till en slät smet, tillsätt sedan resten av mjölet samt äggen och salt, vispa tills smeten är slät.
  • Låt stå och dra en stund.
  • Stek sedan pannkakor.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Hetta upp en stekpanna på medelvärme med lite olja.
  • Ha i räkorna och strö över mjölet.
  • Häll på grädde och låt det småputtra en stund tills det tjocknar lite, smaka av med salt och vitpeppar.
  • Lägg en klick stuvning på varje pannkaka och vik ihop till ett paket.
  • Lägg dom i en smord ugnsform och strö över lite riven ost.
  • Kör i i ugnen ca 5-10 minuter tills osten blivit gratinerad.
Crêpes med räkstuvning

 

Är du bara sugen på vanliga pannkakor hittar du det här eller varför inte fläskpannkaka med rårörda lingon.