Select Page

Citronglass

Citronglass

Det va länge sedan jag gjorde någon dessert här hemma nu och när jag fick syn på att rabarberna är påväg upp så kom jag på att jag har ju massor av rabarber kvar i frysen. Så jag fick en idé och till den tänkte jag mig en citronglass, jag använde typ samma gamla vanliga glassrecept jag brukar använda och hade i lite citron i.

Citronglass

50 min

4 – 6 port

Ingredienser

4 äggulor
2 dl socker
3 dl vispgrädde
1 dl standardmjölk
2 citroner, zest och saft

Gör så här

  • Vispa ägg, socker och citronzest pösigt.
  • Blanda i grädde och mjölk.
  • Kör i glassmaskin ca 40 minuter och frys sedan in glassen en timme eller två innan servering, helst längre, den smälter ganska lätt annars.

Recept på hela desserten kommer senare när jag komponerat ihop den, men jag tänkte använda ihop med bl a min ingefärsmaräng jag gjorde tidigare i veckan.

Kolla gärna in några av mina andra glassrecept:

Vaniljglass med smörkolasås
Dulce de Leche glass
Cookie dough glass

Jag kan verkligen rekomendera den här glassen till mina lakritsmaränger, supergott

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This