Select Page

Carnitas på tjocka revben i Crock-Pot

Carnitas på tjocka revben i Crock-Pot

Nu har jag använt min nya Crock-Pot igen, den här gången testade jag att köra hela revben och krydda den som carnitas.

Jag har inspirerats lite från Jonas Crambys recept på carnitas ifrån hans senaste bok Taco Loco som jag tycker alla borde äga.

Tjocka revben lämpar sig bättre till långkok än vanlig fläskkarré enligt mig, benen gör att det blir saftigare.

Det går alldeles utmärkt att använda en gryta med lock och köra i ugnen om man inte har en Crock-Pot, kör på ca 130 grader i ca 7-8 timmar då, men jag måste verkligen rekommendera en Crock-Pot då den är smidigare att lämna hemma igång och den går över i varmhållningsläge då den kokat klart.

Så här gjorde jag min carnitas på tjocka revben i Crock-Poten

Ingredienser till minst 4 Pers

2 kg tjocka revben
3 msk chilipulver
3 msk paprikapulver, gärna rökt
3 msk farinsocker
1 msk salt
2 apelsiner
1 burk öl (33 cl)
1 dl rapsolja
10 vitlöksklyftor, eller efter smak
1 röd chili, finhackad
2 kanelstänger
2 gula lökar i klyftor

Gör så här

  • Blanda kryddorna.
  • Lägg revbenen i botten på Crock-Poten (eller grytan) och häll över kryddblandningen och lasera in det lite.
  • Häll på ölen, pressa 1 1/2 av apelsinerna och ha i oljan.
  • Mosa vitlöksklyftorna och lägg i lite här och var tillsammans med, lök och chili.
  • Skiva sista halvan av apelsinen och lägg skivorna överst.

tjocka-revben-i-crock-pot

  • Kör igång Crock-Poten på low i 8 timmar.
  • När den kokat klart, så lyfter du ur köttet och drar isär det och tar bort benen, sen blandar du in lite av vätskan så att det blir lite saftigare. ( har du den senaste Crock-Poten med stekfunktion så är det bara att starta det och reducera ner vätskan).

tjocka-revben-i-crock-pot-2

  • Servera som taco, eller i bröd med t ex syrad rödlök och avokado.

tjocka revben

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This