Select Page

Banankaka med brynt smör

Idag var jag nära på att slänga två övermogna bananer, men så skulle vi få fikafrämmande så jag slängde ihop en banankaka med brynt smör.

Den blev väldigt saftig och god.

Vill du bara göra en vanlig sockerkaka kan du kolla in min sockerkaka med brynt smör.

Banankaka med brynt smör

70 min

1 sockerkaka

Ingredienser

3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
2 dl mjölk
2 mogna bananer
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver

smör och ströbröd till formen

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Bryn smöret och låt det svalna lite.
  • Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
  • Blanda smöret med mjölken och blanda med mosad banan.
  • Rör ihop bananblandningen med äggsmeten.
  • Vänd ner mjöl och bakpulver.
  • Smörj och bröa en sockerkaksform.
  • Ställ in i nedre delen av ugnen och låt den stå inne i ca 50-55 minuter.

About The Author

Anders Gustavsson

Man skulle kunna kalla mig hemmakock, då jag inte jobbar med mat men älskar att stå hemma i köket och pyssla och med mitt stora matintresse valde jag att starta min blogg i Köket med Anders där jag delar med mig av min matlagning, det blir även en hel del bakning och någonting om öl kanske slinker in ibland. För mig är det viktigt att så mycket som möjligt är från grunden och jag tycker om när det är enkelt och går snabbt men ibland händer dett att jag bosätter mig i köket en hel dag för att laga till kvällens middag. Ni hittar mig även på Instagram @ikoketmedanders där jag delar med mig av en hel del matbilder.

Sveriges Bästa matbloggar 2017

Följ blogen via Bloglovin

Follow

Följ bloggen via Blogkeen

Pin It on Pinterest

Shares
Share This